'Ten Hag zorgt na WK-katers voor speciale nazorg bij Manchester United'

'Ten Hag zorgt na WK-katers voor speciale nazorg bij Manchester United'

21-12-2022 08:07
14

Erik ten Hag heeft een team van specialisten aangesteld, om de WK-gangers terug in Manchester mentaal te begeleiden. De manager hoopt daarmee de wisselende stemmingen in te dammen en de spelersgroep bij elkaar te houden.

Volgens The Telegraph doet Ten Hag een beroep op het Nederlandse Talent Academy Group (TAG). TAG moet het 'emotionele herstel' van de WK-gangers bij Manchester United bespoedigen. Naar verluidt vindt Ten Hag het een moeilijke en bijzondere periode voor zijn spelers. Door het winterse WK keren spelers na een zeer korte vakantie alweer terug bij hun club. 

Het medium noemt als voorbeeld de situatie van het centrale duo Raphaël Varane en Lisandro Martínez. Eerstgenoemde zit in een diepe teleurstelling na het verliezen van de WK-finale, terwijl zijn partner centraal achterin euforisch is door de WK-eindzege. Rainier Koers, senior performance coach bij TAG, zou zelfs mee zijn met United op trainingskamp in Spanje.

Lang heeft Ten Hag niet de tijd om zijn spelers mentaal klaar te stomen. Woensdagavond treedt United voor het eerst na het WK aan, als de ploeg het in het kader van de League Cup opneemt tegen Burnley. Later in december treffen The Red Devils nog Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers.