Nainggolan vertrekt bij Royal Antwerp FC nadat zijn contract is ontbonden

Van Bommel verlost van enfant terrible: Antwerp verscheurt contract per direct

21 december om 09:52
Laatste update: 21 december om 15:53

Mark van Bommel is verlost van Radja Nainggolan bij Royal Antwerp FC. De verbintenis van de 34-jarige middenvelder is per direct ontbonden, nadat de speler zich dit seizoen al meerdere keren onmogelijk had gemaakt.

In november werd al duidelijk dat Antwerp Nainggolan liever kwijt dan rijk was. De controleur baarde buiten het veld veel opzien. Zo werd hij opgepakt wegens rijden onder invloed, voor het rijden zonder rijbewijs - waarvoor hij even in de gevangenis belandde - en het roken van een e-sigaret op de reservebank tegen Standaard Luik. Volgens meerdere Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad, heeft Antwerp het contract van Nainggolan per direct ontbonden.

Heikel punt in de ontbinding was de één miljoen euro tekengeld waar Nainggolan naar eigen zeggen recht op had. Het is onduidelijk of de middenvelder het gehele bedrag heeft meegekregen, of dat hij met een deel van het bedrag akkoord is gegaan. Voor Nainggolan lonkt een terugkeer naar Cagliari, al kan hij ook een transfer naar de Verenigde Staten maken.

Sinds oktober maakte Nainggolan al geen deel meer uit van de selectie van Van Bommel. Het heeft twee maanden geduurd tot er een oplossing voor de situatie is gevonden.