Mundo Deportivo: Newcastle doet plots groot bod op Memphis

Opvallende claim Mundo Deportivo: Newcastle doet plots groot bod op Memphis

21 december om 18:35
Laatste update: 22 december om 11:06

De geruchten rond een overgang van Memphis Depay naar Newcastle United worden sterker. Mundo Deportivo meldt nu zelfs dat The Magpies een bod van twintig miljoen euro voor de Nederlander hebben neergelegd. De vraag is echter wel hoe serieus die berichtgeving genomen kan worden.

Memphis ligt nog een half jaar vast bij Barcelona, daarna is hij transfervrij. Newcastle wil de Oranje-international deze winter al overnemen. Eerder werd duidelijk dat Barça hoopt op tien tot vijftien miljoen voor Memphis, maar volgens MD heeft Newcastle nu een bod van twintig miljoen neergelegd.

Het is niet helemaal zeker of die berichtgeving klopt. Mundo Deportivo heeft het niet altijd aan het rechte eind en andere media maken nog geen melding van het nieuws. De Catalaanse krant beweert dat Barça het bod van Newcastle wil accepteren. Memphis zou zelf echter geen oren hebben naar een move. Als hij transfervrij is, kan hij een beter contract afdwingen bij een andere club.

Bij Barcelona heeft de oud-speler van PSV normaal gesproken geen uitzicht op speelminuten dit seizoen. Als iedereen fit is, geeft trainer Xavi de voorkeur aan andere spelers in de aanval.