'Ronaldo tekent megacontract bij Al-Nassr'

'De kogel is door de kerk: Ronaldo tekent tot 2030 in Saudi-Arabië'

22 december om 08:05
Laatste update: 22 december om 10:37

Cristiano Ronaldo maakt de overstap van Manchester United naar Al-Nassr. Met de club uit Saudi-Arabië is hij het eens geworden over een megacontract, meldt de Spaanse sportkrant MARCA.

Ronaldo werd al gespot in Saudi-Arabië en dat wees erop dat de deal zich ergens in de afrondende fase bevindt. De Portugees zal tot 2030 tekenen: 2,5 jaar als speler, de rest als ambassadeur van het land voor het WK-bid van 2030, samen met Egypte en Griekenland. 

Ronaldo gaat er in Saudi-Arabië niet op achteruit. Sterker nog, volgens MARCA strijkt hij de komende 2,5 jaar 200 miljoen euro op. Dat bedrag zal toenemen zodra hij ambassadeur is voor de organisatie van het WK van 2030.

De transfer hing al langere tijd in de lucht, maar MARCA schrijft dat Al-Nassr pas deze week een legale weg gevonden heeft om het allemaal mogelijk te maken. De komst van Ronaldo gaat ten koste van drie spelers, waardoor Al-Nassr de regels rond financial fair play niet schendt. 

Met Al-Nassr heeft Ronaldo officieel afscheid genomen van het wereldtoneel. Hij brak door bij Sporting Portugal, gooide hoge ogen bij Manchester United en Real Madrid en speelde daarna ook voor Juventus. Bij Manchester United vertrok Ronaldo onlangs vanwege een interview dat hij aan de journalist Piers Morgan gaf.