Jans baalt van het verloren duel met Liga Deportiva Alajuelense

Jans baalt van verloren wedstrijd: 'Gingen mee in het Midden-Amerikaanse gevoel'

22 december om 13:15
Laatste update: 22 december om 14:22

Ron Jans is niet tevreden over de manier waarop FC Twente het trainingskamp heeft afgesloten. In Costa Rica werd met 3-2 verloren van Liga Deportiva Alajuelense. Twente was wel dichtbij een comeback. 

De ploeg van Ron Jans kwam op een 3-0 achterstand in Costa Rica. Dat terwijl Jans vond dat zijn elftal goed aan de wedstrijd begon. "In de eerste twintig minuten vond ik dat ons positiespel van achteruit goed was, maar dan moet het niet bij de zestien ophouden. Zij krijgen vervolgens één kans en dan zit hij er gelijk in. En daar staan we ondermaats te verdedigen", blikt de trainer terug op de wedstrijd bij RTV Oost

"Daarna lieten we ons meegaan in het Midden-Amerikaanse gevoel van een wedstrijd", gaat Jans verder. "Er was meer irritatie en we hielden ons meer met andere dingen bezig. Dan kom je slecht uit de kleedkamer, met persoonlijke fouten. Dan verlies je zo'n wedstrijd, die je nooit mag verliezen." Manfred Ugalde en Sem Steijn zorgden nog voor twee treffers, maar een gelijkmaker bleef uit.

Het trainingskamp in Costa Rica stond in het teken van clubicoon Bryan Ruiz, die eerder deze week een droomafscheid kende. "We hebben een geweldige uitzwaaiwedstrijd gehad van Bryan Ruiz. We hebben met de ploeg goed gewerkt, alleen de kers op de cake, deze wedstrijd, is toch teleurstellend uiteindelijk. Een slechte afsluiting", besluit hij.