Brama kijkt uit naar afscheidsduel van Ruiz: 'Bryan had zoveel rust in zijn spel'

Brama kijkt uit naar afscheidsduel van Ruiz: 'Bryan had zoveel rust in zijn spel'

22-09-2022 14:02 Laatste update: 14:32
34

Wout Brama kijkt uit naar het afscheidsduel van Bryan Ruiz in Costa Rica. De middenvelder speelde samen met Ruiz bij FC Twente en koestert nog altijd warme herinneringen aan die succesvolle periode.

Woensdag maakte Twente bekend in december af te reizen naar Costa Rica voor het afscheidsduel van de inmiddels 37-jarige Ruiz, die tegenwoordig uitkomt voor Liga Deportivo Alajuelense. Het duel wordt afgewerkt op 17 december. 

Wedden

Meer odds

Brama, jarenlang teamgenoot van de sierlijke speler, verheugt zich op de bijzondere trip. "Het is echt heel speciaal dat Bryan ons samen met zijn club heeft uitgenodigd. Het wordt voor Bryan een indrukwekkende dag en ik vind het heel erg leuk dat we daarbij mogen zijn met FC Twente. Af en toe heb ik nog weleens contact met Bryan. Ik merk altijd dat hij een bijzondere band met Twente heeft", aldus Brama in een bericht op de clubsite

Dat Ruiz zich met prachtige doelpunten en geweldige assists binnen een mum van tijd populair maakte in De Grolsch Veste, kwam voor Brama destijds niet als een verrassing. "Bryan had zo veel rust in zijn spel en liet zich de kop niet gek maken. Ging het twee keer mis met een actie, de volgende keer stond hij er weer. Voor de goal was Bryan zo ongelooflijk rustig aan de bal. Iets wat ik totaal niet heb, dat was echt zijn klasse."