Barcelona werkt aan de transfer van Pavard

Laporta en co. bereiden transfer voor: 'Hij is een echte optie voor ons'

22 december om 14:52

Benjamin Pavard kan een transfer naar FC Barcelona maken. Clubvoorzitter Joan Laporta heeft onthuld dat de Catalanen sterk aan de Fransman denken. Bij Bayern heeft Pavard een contract dat loopt tot 2024.

Echter heeft Pavard zijn zinnen gezet op een vertrek. Dat is bij Barcelona niet onopgemerkt gebleven. In een groot interview met Barça TV+ laat Laporta weten dat er aan Pavard wordt gedacht. "Hij is inderdaad een optie voor ons. Zijn contract loopt af in 2024 en hij wil graag vertrekken", zegt Laporta, die goed geïnformeerd lijkt over de Fransman. 

In het interview werd Laporta ook nog gevraagd naar Frenkie de Jong. Eerder op de dag kwam naar buiten dat hij inmiddels onaantastbaar is bij La Blaugrana. Laporta schept eens en voor altijd duidelijkheid. "Ik heb hem nooit willen verkopen. Hij is een speler die fundamenteel moet zijn voor dit team en in mijn ogen is hij dat al." 

Tot slot werd Laporta gevraagd over een eventuele terugkeer van Messi, dat terwijl zijn toekomst bij Paris Saint-Germain lijkt te liggen, bleek eerder. "Ik zou heel graag willen dat hij hier terugkeert, maar we kunnen de fans geen valse hoop geven", besluit hij.