Bayazit hoopt op het Nederlands elftal: 'Als Noppert Oranje kan halen...'

Amsterdamse doelman maakt furore in Turkije: 'Als Noppert Oranje kan halen...'

22 december om 16:48
Laatste update: 22 december om 16:50

De 23-jarige Bilal Bayazit blinkt onder de lat uit voor Kayserispor en hoopt dat hij daardoor in beeld komt bij het Nederlands elftal. Bayazit trekt daarbij de vergelijking met Andries Noppert.

In Turkije noteerde hij de meeste reddingen van alle keepers en verdiende hij een plekje in het beste elftal van de eerste seizoenshelft. "Als Andries Noppert Oranje kan halen, dan kan ik het ook", begint hij bij de NOS. "Het hoeft niet altijd een keeper van de grote clubs te zijn. Daar ben ik heel blij mee. Hij heeft het ook fantastisch gedaan. Waarom moet je altijd naar de namen kijken als er ergens anders ook een goede keeper speelt? Ik zou niet misstaan bij het Nederlands elftal."

Bij Vitesse brak hij nooit door, ondanks zijn meevoetballende kwaliteiten, hetgeen waarvoor hij zo wordt geprezen in Turkije. Alles leek erop dat hij de opvolger van Remko Pasveer zou worden. "Vlak voor de competitiestart kwam Thomas Letsch naar me toe en zei: ik maak Jeroen Houwen tweede keeper. Ik was geshockeerd. Mijn keeperstrainer zat er ook bij. Ik vroeg: wat is jullie reden? Waar moet ik aan werken? Waar kom ik tekort? Dat konden ze niet opnoemen. Als jij het niet kan opnoemen, is het voor mij duidelijk. Het was een persoonlijke kwestie."

Bayazit verliet Vitesse, maar hoopt nog op een terugkeer in de Eredivisie. "Maar wel bij een top-vijf club. Ajax zou een droom zijn", besluit hij. Bij Ajax maakte hij op jonge leeftijd deel uit van de jeugdopleiding.