Quinten Timber lette goed op Frenkie in de winterstop

Quinten Timber spiekte bij Frenkie in winterstop: 'Vooral wat hij doet zonder bal'

23 december om 19:14
Laatste update: 23 december om 19:15

Quinten Timber heeft tijdens het WK in Qatar veel op Frenkie de Jong gelet. Dat heeft de middenvelder gezegd na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

"We hebben lekker de tijd gehad om aan spelprincipes te werken in de winterstop. Het voelt fijn om drie weken de tijd te hebben om dingen erin te slijpen", begint Timber bij ESPN. De vele trainingssessies werpen zijn vruchten af, ziet hij. "De onderlinge communicatie in het spel loopt van linie tot linie een stuk soepeler, we kennen elkaars kwaliteiten een stuk beter. Daarnaast zetten we aanvallend veel beter druk, soms kan het nog beter maar we zijn goed op weg."

In Qatar zag Quinten zijn broer Jurriën spelen voor het Nederlands elftal. Een droom die hij zelf ook wil bewerkstelligen. "Ik heb daar Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar zien spelen, waar je ontzettend veel van leert. Daarnaast is het mijn doel om het WK te halen, ik wil daar naar toe. Ik heb heel veel gelet op Frenkie de Jong, vooral op wat hij doet zonder bal. Ik heb vertrouwen in mezelf en dan komt de kans vanzelf ooit."

Tot slot deelt Timber glimlachend mee dat hij en zijn broer niet meer bij zijn moeder wonen. "We hebben allebei het huis verlaten en kregen ook nog op precies dezelfde dag de sleutel, dat is geen toeval als tweeling. Overigens zullen we nog vaak bij onze moeder zijn, dus zoveel verandert er ook weer niet", aldus Timber.