Silvestre: 'Er moet iets veranderen voor Van de Beek'

'Van de Beek niet de speler die hij bij Ajax was, er moet iets veranderen'

24 december om 13:35

Mickaël Silvestre denkt dat Donny van de Beek de komende maanden voor zijn laatste kans vecht bij Manchester United. De Franse oud-verdediger adviseert de Nederlandse middenvelder om in de zomer te vertrekken als Erik ten Hag niet vaker een beroep op hem doet.

"We hebben helaas geen verandering gezien voor Donny van de Beek. Hij heeft niet veel kansen gekregen om te starten", zegt Silvestre tegen Bettingexpert. "We zien niet de speler die hij bij Ajax was. Als het in de komende vijf, zes maanden ook niet lukt, dan moet er iets veranderen na dit seizoen. Er komen nog veel wedstrijden aan en United zal frisse spelers nodig hebben. Ik verwacht dat hij als invaller zijn kansen pakt. Maar het is moeilijk als je niet een reeks wedstrijden speelt."

United wordt ondertussen in verband gebracht met een flink aantal nieuwe middenvelders, zoals Frenkie de Jong, Jude Bellingham en Mohammed Kudus. Silvestre vindt niet dat The Mancunians behoefte hebben aan versterking in januari. "De club wordt altijd gelinkt aan veel spelers en ze zullen altijd kijken naar de mogelijkheden en targets voor de transferperiode. Maar het draait niet om de januari-window. Het is een periode voor noodgevallen, om iets aan te passen."

Ook de komst van een nieuwe aanvaller is deze winter geen prioriteit voor United, als het aan Silvestre ligt. "Ze zijn Ronaldo kwijtgeraakt, maar ik denk dat ze genoeg opties hebben in de aanvallende posities tot het einde van het seizoen. Ik verwacht geen aankopen deze winter." Onder meer Cody Gakpo is nadrukkelijk in beeld op Old Trafford.