'Chelsea wil linkercentrale verdediger van 35 miljoen'

'Chelsea wil linkercentrale verdediger van 35 miljoen euro vastleggen'

24 december om 17:34

Chelsea wil zich in de aankomende transferperiode versterken met een verdediger. Volgens The Athletic is Benoit Badiashile van AS Monaco daarvoor de topkandidaat.

Het aantrekken van een linkercentrale verdediger is voor Chelsea en manager Graham Potter prioriteit. Badiashile (21) staat op nummer één. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van AS Monaco en speelt sinds het seizoen 2018/2019 in het eerste elftal. Zijn prijskaartje wordt geschat op ongeveer 35 miljoen euro. De gesprekken met AS Monaco lopen al wel.

Ook Joško Gvardiol is voor die positie in beeld bij Chelsea, maar lijkt onhaalbaar. De verdediger van RB Leipzig was het afgelopen zomer eens met de club uit Londen, maar zijn prijskaartje is voor Chelsea nu te gortig. Ook Evan Ndicka van Eintracht Frankfurt en George Hincapie worden genoemd.

Chelsea heeft in de tweede seizoenshelft een hoop herstelwerkzaamheden te verrichten. De ploeg van Potter staat na veertien wedstrijden op de achtste plaats in de Premier League. Arsenal is met 37 punten koploper.