Lukaku kiest voor opvolger Martínez: 'Als het van mij afhangt, wordt hij het'

Lukaku kiest voor opvolger Martínez: 'Als het van mij afhangt, wordt hij het'

01-01-2023 15:39
26

Als het aan Romelu Lukaku ligt, wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van België. Na het vertrek van Roberto Martinez moet de nationale ploeg op zoek naar een nieuwe trainer en Lukaku heeft een duidelijke voorkeur voor de Fransman.

Henry werd de voorbije weken al genoemd als een mogelijke kandidaat, maar er is nog geen unanimiteit over de beslissing. "Als het van mij zou afhangen, wordt Henry de nieuwe bondscoach van België", geeft Lukaku aan bij Sky Italia.

"Hij heeft het respect van alle spelers. Hij heeft alles gewonnen. Hij weet wat we moeten doen. Hij kent iedereen. Ik zeg het openlijk, hier. Ik weet niet wie de bond zal kiezen, maar hopelijk wordt het Henry. Hij is een geboren winnaar", aldus de aanvaller van Internazionale, die ook nog op zijn eigen toekomst in gaat.

"Iedereen weet wat ik wil. Ik zou graag blijven bij Internazionale, maar het hangt van Chelsea af. Ik wil Inter eerst weer laten winnen, daarna zullen we praten met Chelsea. Natuurlijk zou ik mijn loopbaan graag bij Inter beëindigen, maar ik moet ooit terugkeren naar Anderlecht", aldus Lukaku.