Linssen vertelt over de transfer van Berghuis naar Ajax

Berghuis-transfer bezorgde Feyenoord-selectie problemen: 'Niet slim gedaan'

3 januari om 15:17
Laatste update: 3 januari om 16:23

Bryan Linssen doet een boekje open over de transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax. De voormalig aanvaller bij de Rotterdammers was genoodzaakt een nieuw telefoonnummer te nemen.

Vlak voordat Berghuis bij Ajax tekende, lekte er een screenshot uit waarin te zien was dat de spelmaker de groepsapp van de Feyenoord-selectie had verlaten. Ook het nummer van Linssen was daarop te zien. "Het was nog niet bekend dat Steven naar Ajax ging, volgens mij. Maar hij werd toen al wel bedreigd", zegt de aanvaller van Urawa Red Diamonds in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus.

Door de bedreigingen nam Berghuis een nieuw nummer, waardoor hij de groepsapp met zijn oude nummer verliet. Lachpoppetjes en gifjes van Feyenoord-spelers, waaronder Linssen, volgden op het 'vertrek' van Berghuis uit de app. "In zo'n groepsapp met dertig gasten, wordt er natuurlijk altijd gelachen en geouwehoerd. Alleen een jonge jongen wilde dat naar zijn vrienden sturen. En dat had hij niet zo slim gedaan, want hij had beter mijn nummer kunnen opslaan en Bryan daar neer kunnen zetten. Dan had niemand mijn nummer gezien." 

"Wat ik kreeg in twee minuten tijd... Dat was niet normaal. Dat was een speeltje voor een vrouw geweest: een vibrator die niet stopte met trillen." Linssen benadrukt dat Berghuis het grootste slachtoffer was van het uitlekken van de screenshot. "Steven heeft er wel heel veel last van gehad. Ik denk dat hij dat ook wel ingecalculeerd had. Dat het er veel zou gaan gebeuren als je die stap maakt. Maar uiteindelijk is het nooit leuk en hoort het gewoon niet."