Bittere pil voor Linssen in Japan

Bittere pil voor Linssen in Japan: 'Gewoon een rot half jaar gehad'

3 januari 2023 om 14:20
Laatste update: 3 januari 2023 om 22:22

De overstap naar Japan was voor Bryan Linssen een droomtransfer, maar de Limburger heeft het op momenten ook wel zwaar gehad. Dat zat hem vooral in de blessure die Linssen opliep in Japan.

Linssen verliet Feyenoord voor Urawa Red Diamonds, maar kreeg al snel slecht nieuws. "Ik heb gewoon een rot half jaar gehad, omdat ik geblesseerd ben geweest", vertelt Linssen in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. "Gelijk in de eerste wedstrijd, na anderhalve week ofzo. Doordat je met elkaar op het veld staat krijg je wel op een gegeven moment een binding omdat je samen bezig bent."

"Ik lag er gelijk tweeënhalve maand uit. Dan ga je de binding ook een beetje missen met je teamgenoten. En als je de taalbarrière al hebt dan ga je dat inderdaad wel missen. Ik ben wel iemand – en daar kom je nu nog wel meer achter dan dat je voorheen wist – wel iemand die van een goede sfeer houdt in de kleedkamer. En die dat inderdaad nodig heeft en zich daar goed bij voelt, ja."

"Ik heb momenten gehad waarvan ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Je houdt van het voetbal, maar dat gaat niet. Als je naar huis gaat om te revalideren en met vrienden en familie bent, kun je het een beetje vergeten. Vaak zat ik alleen en dan zijn de dagen wel lang. Dan denk je: jezus, wat doe ik hier? Maar ik heb er met mijn volle verstand voor gekozen, dus moet je doorzetten. Dat kan ik wel."