City-Chelsea: twee spelers met verleden bij de tegenstander willen elkaar pijnigen

5 januari om 11:00

ADVERTORIAL – Met Chelsea tegen Manchester City staat er donderdagavond een topaffiche op het programma in de Premier League. Ondanks de ondermaatse klassering van The Blues hebben The Citizens nog niet zomaar gewonnen op Stamford Bridge. Op Jack’s staan weer een aantal mooie odds die je kan spelen!

Chelsea tegen Manchester City: de nummer 9 tegen de nummer 2

De wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City is normaal gesproken een Premier League-topper, maar de huidige klassering van de Londenaren impliceert wat anders. The Blues staan op een teleurstellende negende plaats en maken een meer dan rommelig seizoen door. Na het ontslag van Thomas Tuchel begon Graham Potter hoopvol aan zijn nieuwe avontuur als Chelsea-manager, maar er is bij lange na nog geen sprake van het resultaat dat de nieuwe eigenaar Todd Boehly verwachtte toen hij als nieuwe eigenaar in de club stapte. Om wel tot dit gewenste resultaat te komen, wordt nu net als afgelopen zomer de knip getrokken.

De pas net gedane en toekomstige investeringen zullen alleen op korte termijn nog niet zo veel opleveren. Wat opvalt is dat Chelsea lastig kansen creëert, vooral tegen de ploegen die wat verder inzakken. Laat City nou net een ploeg zijn die een spelopvatting hanteert die daar het tegenovergestelde van is. Aangezien de club uit Londen wel over de nodige kwaliteiten beschikt waarmee het gevaarlijk kan worden in de tegenstoot, sluiten we een doelpuntrijke wedstrijd niet uit. De odd van 3.45 voor wanneer beide teams scoren maar de club uit Manchester wint, is dan ook een mooie om te spelen. Voor een stunt van Chelsea krijg je 5.50, een gelijkspel levert je 4.20 op en bij een overwinning van City hoort de odd van 1.66.

Spelers met een verleden bij de tegenstander

Voor zowel Chelsea als Manchester City geldt dat ze een speler in de gelederen hebben die tegen zijn oude club gaat spelen. Voor de thuisploeg is dat Raheem Sterling. De Engelsman kwam afgelopen zomer over voor ruim 56 miljoen euro en is één van de weinige spelers van The Blues die over het algemeen wel presteert. De aanvaller zal zijn oude club maar wat graag pijn doen en gaf afgelopen weekend al het goede voorbeeld tegen Nottingham Forest: door het doelpunt van Sterling verloor zijn club niet. Doet de Engels international zijn oude club pijn? Voor een doelpunt van zijn voet krijg je liefst vijf keer je inzet bij Jack’s.

Kevin de Bruyne speelt al een eeuwigheid bij City, maar heeft wel een verleden bij Chelsea. Dat de Londenaren de Belg hebben laten gaan, zal tot op de dag van vandaag nog iets zijn waar ze zo veel spijt van hebben als haren op hun hoofd. De laatste editie tussen beide clubs in de Premier League eindigde in een 1-0 overwinning voor de ploeg van Pep Guardiola, door een doelpunt van De Bruyne. Dompelt hij zijn oude club wederom in rouw? Dan krijg je 4.50 keer je inzet terug bij de bookmaker. Geeft hij een assist? Dan levert je dat drie keer je inzet op.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust