Van Seumeren: 'FC Utrecht landskampioen: dat is en blijft mijn ultieme droom'

'Ik heb FC Utrecht gekocht en veel vriendschappen gekregen, is me veel waard'

3 januari om 21:13
Laatste update: 3 januari om 22:55

Frans van Seumeren is niet van plan op korte termijn afstand te doen van FC Utrecht. De clubeigenaar vindt het een verrijking voor zijn leven, ook al zorgt het wangedrag van supporters soms voor hoofdpijn.

Van Seumeren stak al tientallen miljoenen in Utrecht. "Ik heb er een hekel aan als supporters zich misdragen", erkent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan denk ik wel eens: bekijk het allemaal maar."

"Maar het mooie is: een voetbalclub staat heel dicht op de maatschappij", voegt de miljonair eraan toe. "Het is de enige plek waar arm en rijk elkaar gebroederlijk in de armen vallen als er een goal valt. De club vormt het grootste theater van de stad. En FC Utrecht doet veel maatschappelijke projecten. Daar doe ik het voor."

"Ik heb de club op gevoel gekocht, zoals ik vaak beslissingen neem. Toen wij Mammoet (zijn hijs- en transportbedrijf, red.) hadden verkocht was ik een 'lonely man', ik heb FC Utrecht gekocht en daarmee veel vriendschappen gekregen. Dat is me veel waard."

Van Seumeren (72) heeft nog één wens. "FC Utrecht landskampioen: dat is en blijft mijn ultieme droom. Er is nog een lange weg te gaan. Maar je moet wat te dromen hebben."