'Ronaldo komt niet om af te bouwen'

'Ronaldo komt niet afbouwen bij Al Nassr, hij is veel te eergierig'

4 januari om 11:25
Laatste update: 4 januari om 11:47

Cristiano Ronaldo heeft getekend voor Al-Nassr in Saudi-Arabië, maar absoluut niet om af te bouwen. Dat zegt Jan Van Winckel, de Belgische technisch adviseur van verschillende clubs in Saudi-Arabië.

Van Winckel is verheugd dat Ronaldo naar Saudi-Arabië komt. "Het is een win-winsituatie", vertelt Van Winckel aan Sporza. "Het is duidelijk dat de Premier League voor de Ronaldo van nu te hoog gegrepen was. Hij teert toch vooral op zijn snelheid en die is afgebot. Aan de andere kant had je Saudi-Arabië dat op zoek was naar een uithangbord. Het is de sterkste competitie van Azië."

Van Winckel gelooft dat Ronaldo nog ambities heeft en niet naar Al-Nassr komt om af te bouwen. Of 'uitbollen', zoals ze in België zeggen. "Ronaldo wil zeker nog op een fatsoenlijk niveau blijven voetballen, en tegelijkertijd veel geld verdienen. Ik zou het dan ook niet uitbollen noemen. Daarvoor is Ronaldo veel te eergierig. Dat merkte je ook op de persconferentie, waar Ronaldo het niet kon nalaten om te vermelden dat hij tientallen aanbiedingen van over de hele wereld had. Dat eergevoel is er nog altijd."

Ronaldo zou bij Al-Nassr ongeveer 200 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Hij gaat ook ingezet worden in reclamecampagnes om het toerisme in Saudi-Arabië te promoten.