Spaanse en Belgische pers hekelen corpulente Hazard: 'Een verloren zaak'

Spaanse en Belgische pers hekelen te dikke Hazard: 'Het is een verloren zaak'

4 januari om 18:06
Laatste update: 4 januari om 18:07

Eden Hazard heeft opnieuw teleurgesteld in het shirt van Real Madrid. De Belg kreeg een basisplaats in het bekerduel met vierdeklasser CP Cacereño (1-0), maar bakte er niets van. Ook oogde hij niet fit. Belgische en Spaanse media sparen Hazard niet.

Real Madrid won met de hakken over de sloot op het knollenveld van Cacereño. Rodrygo maakte het enige doelpunt, een minuut nadat Hazard was gewisseld. Hij produceerde geen enkel schot, voltooide nul dribbels en raakte slechts 24 keer de bal aan. 'Zelfs tegen vierdeklasser speelt basisspeler Hazard figurantenrol', kopt Sporza. 'Hazard speelde een draak van een match.'

Ook in Spanje gaat het over de onzichtbare Hazard, die bovendien leek te kampen met overgewicht. 'Hij kreeg opnieuw een kans, maar ging van het veld als een verloren zaak', schrijft de Spaanse sportkrant AS over de Belg, die ook tijdens het WK met België geen vuist kon maken. 'Een nieuw jaar, hetzelfde leven voor de Belg', voegt AS eraan toe.

'Hazard stelde nog maar eens teleur', aldus Diario Sport. 'Hij was totaal onzichtbaar in een wedstrijd waarin hij niet één schietpoging ondernam. Ze zeggen wel eens dat sommige treinen maar één keer in je leven langskomen, maar voor Hazard komt hij ieder jaar weer langs bij Real Madrid, al vier jaar lang. En telkens laat hij hem passeren.'

Het geduld van de supporters van Real Madrid is 'uitgeput', aldus Sport. Na afloop reageerde Ancelotti wél mild. "Ik ben tevreden over wat Eden getoond heeft. Het is moeilijk om spelers individueel te beoordelen. Het was een wedstrijd die we niet gewend zijn op een heel slecht veld. Vooral de kleinere spelers als Hazard en Rodrygo hebben daar last van, maar Hazard heeft gedaan wat hij moest."