'Mega-akkoord tussen Chelsea en Benfica over Fernández opeens ver weg'

'Mega-akkoord tussen Chelsea en Benfica over Fernández opeens ver weg'

4 januari om 19:01

De onderhandelingen met Benfica over Enzo Fernández worden voor Chelsea een kwestie van de lange adem. Op dit moment is een deal ver weg, melden Fabrizio Romano en de Portugese sportkrant Record.

Beleidsbepalers van Chelsea en Benfica zaten woensdag weer om de tafel voor de transfer van Fernández. Een akkoord bleef uit: de Londenaren hebben de topclub uit Lissabon nog niet kunnen overtuigen. De onderhandelingen zitten muurvast door de uiteenlopende ideeën over - onder meer - de transfersom.

Benfica lijkt nu de hakken in het zand te zetten, want Record meldt dat Fernández alleen voor de minimale afkoopsom van 127 miljoen euro wordt verkocht. Chelsea weigert daaraan te voldoen, ook al klonken er de laatste dagen nadrukkelijke geruchten over het betalen van de ontsnappingsclausule door The Blues.

Fernández kwam afgelopen zomer over van River Plate en kostte Benfica veertien miljoen euro. Door het WK met Argentinië is de kersverse wereldkampioen niet meer te behouden voor de club van trainer Roger Schmidt. Op de achtergrond is er interesse van meer clubs dan alleen Chelsea.