'Here we go' van Romano: Ajax betaalt miljoenen, Rulli komt naar Amsterdam

'Here we go' van Romano: Ajax betaalt miljoenen, Rulli komt naar Amsterdam

04-01-2023 23:45 Laatste update: 23:55
292

Het is rond, zo meldt Fabrizio Romano: Géronimo Rulli wordt de nieuwe doelman van Ajax. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Villarreal, terwijl de wereldkampioen er persoonlijk ook al uit was met de club. In de komende 24 uur zal Rulli naar Nederland afreizen.

De goalie hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden, daarna is de transfer helemaal rond en kan hij gepresenteerd worden. De Telegraaf weet de hoogte van de transfersom die Ajax betaalt: inclusief bonussen ontvangt Villarreal meer dan tien miljoen euro voor de Argentijn.

Bij Ajax gaat de dertigjarige Rulli een meerjarig contract tekenen. Over de precieze duur daarvan wordt spoedig meer bekend. Rulli is de nieuwe keeper waar Ajax lang naar zocht. De landskampioen wilde een doelman waar het in de komende jaren op kan rekenen. Ajax is echter nog niet klaar op de transfermarkt: het hoopt zich nog te versterken met een rechtsbuiten en een centrale verdediger, zo klinkt het.

Op dit moment is Remko Pasveer (39) de eerste doelman van Ajax, met Maarten Stekelenburg (40) als back-up. De komst van Rulli maakt waarschijnlijk ook de weg vrij voor een verhuur van Jay Gorter. Hij zou anders de vierde keus worden bij Ajax, terwijl hij zijn zinnen hiervoor al gezet had op een tijdelijke exit.

Rulli heeft al een kleurrijke loopbaan achter de rug. Hij komt uit de opleiding van Estudiantes en stond ook onder contract van Manchester City, dat hem gebruikte als handelswaar. In de afgelopen jaren speelde Rulli voor Real Sociedad, Montpellier en Villarreal. Bij de laatstgenoemde club groeide hij uit tot de grote held in de Europa League-finale, door de beslissende strafschoppen te scoren en stoppen. Ook heeft hij bij Villarreal in de halve finale van de Champions League gespeeld.