'Sensatie rondom Blind: verdediger op weg naar Bayern München'

'Sensatie op transfermarkt: Blind vertrekt per direct naar Bayern München'

5 januari om 07:43
Laatste update: 5 januari om 08:28

Daley Blind staat op het punt om te tekenen voor Bayern München. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. De verdediger zou onderweg zijn naar Duitsland om daar een contract te ondertekenen tot het einde van het seizoen met een optie voor één extra jaar.

Donderdagochtend werd de 32-jarige verdediger op Schiphol gesignaleerd. Hij stapte in een vliegtuig naar München om zijn medische keuring te ondergaan. Voor hij zijn contract tekent moet Blind die dus eerst nog doorkomen. De leiding van Bayern München hoopt dat de verdediger vrijdag al met de selectie mee kan reizen naar het geplande trainingskamp, voordat de competitie op 20 januari weer begint.

Bij der Rekordmeister zou Blind herenigd worden met een aantal bekenden. Zo spelen oud-ploeggenoten Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch ook in München. Het zou na Manchester United de volgende Europese topclub worden waar Blind na een periode bij Ajax gaat tekenen. Andere geïnteresseerde clubs als Royal Antwerp FC en Real Sociedad zouden dus achter het net vissen.

De interesse van Bayern München in Blind werd concreet nadat Lucas Hernandez zijn kruisband afscheurde op het WK. De verdediger is een belangrijke pion voor de Duitsers en kan zowel in het centrum als op de flanken uit de voeten. De club wilde deze winter niet te veel uitgeven, waardoor Blind een ideale optie bleek. Tijdens de kerstdagen vonden er al onderhandelingen plaats tussen speler en club, maar in de nacht van woensdag op donderdag zou er een doorbraak zijn gekomen.

Blind werd door trainer Alfred Schreuder op een zijspoor gezet bij Ajax. Eind 2022 besloot hij dan ook om in samenwerking met de club zijn contract in Amsterdam te laten ontbinden. Hierdoor is de verdediger dus transfervrij en kan hij onderhandelen met elke geïnteresseerde club. Wanneer de komst van Blind officieel bekend gemaakt zal worden hangt dus af van zijn medische keuring.