Sommer volgt Blind en gaat naar Bayern

'Bayern pakt na Blind-deal door en bereikt akkoord met Neuer-vervanger'

5 januari om 12:50

Yann Sommer wordt waarschijnlijk de opvolger van Manuel Neuer bij Bayern München. Voor de Borussia Mönchengladbach-doelman ligt een contract tot de zomer van 2025 klaar bij Der Rekordmeister.

Bayern heeft een mondeling akkoord bereikt met Sommer, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De Zwitserse goalie stond ook bij Manchester United op de radar, terwijl Die Fohlen hem niet kwijt wilden. Voor Sommer was de keuze naar verluidt niet lastig: hij had zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern. In Zuid-Duitsland moet hij Neuer, die dit seizoen door een beenbreuk niet meer in actie komt, doen vergeten.

Alexander Nübel stond ook op de nominatie om Neuer te vervangen. AS Monaco, de club die Nübel momenteel huurt van Bayern, was niet bereid mee te werken aan een voortijdige beëindiging van de huurperiode. Sommer heeft nog een contract voor een halfjaar bij Borussia Mönchengladbach. Als zijn werkgever met Bayern tot een overeenstemming komt, zal de 34-jarige Sommer in navolging van Daley Blind naar Beieren verkassen.