Algemeen Dagblad: Ajax ziet toekomst in tiener Aertssen en is mondeling akkoord

Algemeen Dagblad: Ajax beloont stormachtige ontwikkeling van verdediger (18)

5 januari om 19:58

Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax gaat Olivier Aertssen belonen met een nieuwe, opgewaardeerde verbintenis. De achttienjarige verdediger trainde de voorbije week mee met de hoofdmacht.

Ajax en Aertssen zijn mondeling akkoord over een contract voor tweeënhalf jaar, met een optie voor een extra seizoen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op korte termijn ligt de tiener tot minimaal de zomer van 2025 vast in de Johan Cruijff Arena.

Aertssen had een aflopend contract, waardoor Ajax haast moest maken. De stormachtige ontwikkeling van de verdediger viel ook bij 'een Belgische topclub', aldus het AD. Door het vertrek van Daley Blind en Lisandro Magallán en de nieuwe blessure van Ahmetcan Kaplan stijgen zijn kansen op speelminuten.

De laatste maanden wordt Aertssen steeds vaker betrokken bij Ajax 1. In de zomer maakte hij zijn officieuze debuut en tijdens de eerste seizoenshelft speelde hij achttien wedstrijden voor de beloftenploeg. Vorige week maakte Aertssen zijn eerste goal voor Ajax in het oefenduel met Telstar (5-1).