Ajax-doelman Rulli stelt zichzelf voor

Ajacied Rulli: 'Tijdens het WK belde Huntelaar me voor het eerst'

6 januari om 21:03

Gerónimo Rulli is Ajacied en kan niet wachten om te beginnen in Amsterdam. De dertigjarige doelman wordt gekocht van Villarreal.

"Ik ben erg trots om hier te zijn. Toen de mogelijkheid zich voordeed hoefde ik geen seconde na te denken", vertelt Rulli in een eerste interview met Ajax TV. "Ik ben de club heel dankbaar dat ze me hebben gehaald. Waarom? Omdat het Ajax is, vanwege de geschiedenis en de club markeert een tijdperk in het voetbal. Ik heb gesproken met Tagliafico en Martínez, ze vertelden dat het een geweldige club is en Amsterdam geweldig is. Ook de fans zijn geweldig."

De interesse van Ajax in Rulli bestaat al een tijdje. "Tijdens het WK belde Klaas Jan (Huntelaar, red.) me voor het eerst. Daarna heb ik vaker met hem gesproken en ook met de trainer, met Alfred Schreuder. Toen moesten we wachten tot de markt open ging en de transfer in gang kon worden gezet."

"Ik ben heel blij met de interesse en hoe Ajax met me omging zonder dat ze me kenden. Nu wil ik gewoon beginnen. Ik sprak met Schreuder toen de clubs eruit waren, vlak voordat ik naar Amsterdam kwam. Hij heette me alvast welkom en zei dat hij blij was met me."