Teze duidelijk over mogelijke penalty tegen Sparta: 'Hij raakte me wel'

Teze glashelder over mogelijke penalty: 'Zag de scheids helaas anders'

8 januari om 09:00

Jordan Teze is van mening dat PSV een penalty had moeten krijgen tijdens het duel met Sparta. De verdediger kreeg een potentiële overtreding van Mica Pinto tegen zich, maar de bal ging uiteindelijk niet op de stip.

Scheidsrechter Sander van der Eijk ging wel kijken op advies van de VAR, maar besloot uiteindelijk toch om geen strafschop te geven. Een doorn in het oog van Teze. "Heel eerlijk? Hij raakte me wel", vertelt hij na de wedstrijd tegenover ESPN. "Als hij me niet zou raken, had ik de bal meegenomen en ook nog een assist kunnen geven eventueel. Helaas zag de scheids het anders."

Teze is na het gelijkspel dan ook niet tevreden met de beslissingen die zijn gemaakt door de arbitrage. "Als hij me raakt is het volgens mij gewoon een overtreding en dus een penalty. Anders had ik vrij door kunnen lopen. Ik vond van wel, de scheids van niet, ik weet ook niet waarom hij het geen penalty vond." Het resultaat van PSV kan Teze ook niet bekoren. "De nul houden is fijn, maar het is zeker dat ik liever drie punten erbij had gehad."