Groningen heeft verloren van Excelsior

Groningen moet in overlevingsmodus na nieuwe nederlaag tegen Excelsior

8 januari om 18:39
Laatste update: 8 januari om 18:41

In Rotterdam heeft Excelsior uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won met 1-0 van FC Groningen en daarmee werd de Trots van het Noorden in nog diepere problemen gebracht. Groningen staat nog net boven de degradatiestreep, op de vijftiende plek en moet vanaf nu in overlevingsmodus.

In de eerste helft ging het spel op en neer. Er werd niet gescoord, maar desondanks was het toch een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval. Het enige wat nog uitbleef waren de goals. Op slag van rust werd het grimmig tussen de beide teams en werden er twee gele kaarten uitgedeeld. Thom van Bergen kreeg nog een megakans, maar maakte die niet af.

In het begin van de tweede helft nam FC Groningen het initiatief duidelijk over. Excelsior werd teruggedrongen, maar kon knap stand houden. Het doelpunt viel in de 70ste minuut aan de andere kant. Redouan El Yaakoubi zorgde voor de 1-0 door een corner binnen te knikken bij de eerste paal.

Groningen ging daarna vol op de aanval en kreeg de indruk dat er wat te halen viel. Excelsior kreeg het met de minuut moeilijker in het eigen Van Donge & De Roo Stadion. In de slotminuten kwamen de Rotterdammers bijna niet meer van eigen helft af, maar het doelpunt van El Yaakoubi bleef de enige. Excelsior wint 1-0 van Groningen en klimt naar de twaalfde plaats. Bij Groningen zal het tumult gaan toenemen. Het staat op de vijftiende plek.