Afellay lyrisch over Ajax-uitblinker: 'Enorm genoten, maar Schreuder kennende...'

Afellay lyrisch over Ajax-uitblinker: 'Enorm genoten, maar Schreuder kennende...'

9 januari om 07:07

Alfred Schreuder kan niet meer om Francisco Conceição heen. Dat vindt Ibrahim Afellay. De Portugese rechtsbuiten van Ajax speelde zondag een dijk van een eerste helft tegen NEC (1-1).

Door de afwezigheid van onder meer Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus kreeg Conceição een kans van Schreuder. Die pakte hij met beide handen aan. "Deze jongen speelde daar met een flair van heb ik jou daar. Daar heb ik enorm van genoten", reageert Afellay bij Studio Voetbal.

"Ajax speelt op rechts vaak met Tadic, maar we hebben kunnen zien dat hij daar totaal niet functioneert", vervolgt de NOS-analist. Ajax speelt deze week tegen FC Den Bosch (KNVB Beker, woensdag) en FC Twente (Eredivisie, zaterdag). "Eigenlijk kan je niet om hem heen. Maar Schreuder kennende zal hij weer kiezen voor Tadic op die kant. Normaal gesproken moet je de volgende wedstrijd weer spelen als je zo'n wedstrijd op de mat legt."

Ook John van 't Schip prijst Conceição. "Hij had fantastische acties. Al het echt gevaar kwam vanaf zijn kant en met name van hem direct. Hij had dreiging. In het effectief afspelen kan nog wel verbetering komen." Afellay zou het wel weten als hij Schreuder was. "Ik vind dat je nu een aantal wedstrijden voor deze jongen moet kiezen."