Feyenoord wil centrale verdediger huren

'Feyenoord zet in op komst huurling, Premier League-interesse voor Trauner'

9 januari om 16:50

Feyenoord denkt aan het huren van een centrale verdediger. De Stadionclub is op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde Gernot Trauner, al is het door de financiële situatie moeilijk om een tijdelijke opvolger te kopen.

Door de blessures van Trauner en middenvelder Quinten Timber wil Feyenoord zich voor het einde van januari nog op twee plekken versterken, meldt Voetbal International. Het inlijven van Ramiz Zerrouki geniet naar verluidt de voorkeur in Rotterdam-Zuid en het is geen geheim dat Feyenoord diep in de buidel moet tasten voor de FC Twente-controleur. 

Alternatieven voor Zerrouki zijn Molde FK-middenvelder Sivert Mannsverk en 'misschien iets goedkopere' opties uit België, klinkt het. Doordat Feyenoord het beschikbare geld voor versterkingen naar alle waarschijnlijkheid uitgeeft aan een middenvelder, moet een nieuwe verdediger op huurbasis komen. VI schetst dat Feyenoord het liefst een aantal miljoen euro neerlegt voor Augsburg-routinier Jeffrey Gouweleeuw, maar dat dit niet mogelijk is.

Trauner wordt aan het einde van dit seizoen pas terugverwacht en voorzichtig wordt al gespeculeerd over een vertrek van de Oostenrijker. Er zou al 'sluimerende interesse' uit de Premier League voor de 31-jarige verdediger zijn.