'Braaf maakte zich onmogelijk bij Dortmund'

'Probleemgeval Braaf maakt zich onmogelijk bij Borussia Dortmund'

10 januari om 10:05

Jayden Braaf heeft zich 'onmogelijk' gemaakt bij Borussia Dortmund, melden Duitse media. Het gevallen Nederlandse toptalent mag na een half jaar alweer vertrekken bij de club uit Duitsland.

Braaf kwam afgelopen zomer over van Manchester City en wilde bij Borussia Dortmund zijn carrière een nieuwe impuls geven, maar dat is niet bepaald gelukt. Hij had niet alleen sportief amper een bijdrage, ook buiten het veld ging er volgens Kicker een hoop mis. 

'Braaf hield zich niet aan de afspraken en regels', schrijft het magazine. 'Er wordt gezegd dat hij vaak te laat is gekomen, waaronder voor een trainingskamp naar Azië met het eerste elftal. Dortmund heeft hem meerdere malen gestraft, maar zonder succes.'

Dortmund gaf vorige week in Belek een trainingskamp, waar Braaf bij was. Hij zou irritatie hebben opgewekt vanwege zijn 'lusteloze en arrogante' indruk. Dortmund wil van Braaf af en het verhaal gaat dat Hellas Verona hem op de korrel heeft.

Braaf doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2018 de overstap naar Manchester City. Bij die club wist hij het eerste elftal niet te halen.