PSV-steun voor Drommel: 'Een geweldige keeper'

De Jong verklaart beter PSV-spel: 'Dat is in Philips Stadion wel anders nu'

10 januari om 23:25

Luuk de Jong dankt Joël Drommel en de grasmat van Sparta na de bekerzege van PSV. De aanvoerder vond de Eindhovenaren al een stuk beter voor de dag komen dan in het competitieduel met de Rotterdammers.

"Ik denk dat we een goede eerste helft spelen en 2-0 voor komen" analyseert De Jong na afloop bij ESPN. "Ook in de tweede helft is er niet zo veel aan de hand, maar dan krijg je een beetje een knullige goal tegen. Dan zie je dat bij Sparta de energie en de hoop terugkomt, terwijl dat daarvoor eigenlijk helemaal niet aanwezig was. Ze creëerden ook niets. Gelukkig houden we het vol en pakt Drommel nog een geweldige bal, waardoor hij ons redt."

Drommel vertolkte sowieso een hoofdrol op Het Kasteel, want bij de aansluitingstreffer zat hij mis. De aanvoerder neemt het voor hem op. "Wel of niet fout... De communicatie moet daar goed zijn, maar daarna maakt hij een fantastische redding", doelt hij op de kans van Tobias Lauritsen in blessuretijd.

De Jong heeft niets dan lof voor de sluitpost. "Hoe hij zich altijd opstelt als tweede keeper, het is een geweldige gozer en een geweldige keeper. Dat zie je wel bij die bal die hij op het laatste moment pakt. Een fantastische redding", benadrukt de spits nogmaals.

Grasmat
De Jong vindt dat PSV verbetering toonde ten opzichte van het competitieduel met de Rotterdammers. Dat kwam volgens hem onder meer door het veld op Het Kasteel. "Ik denk dat er wat meer variatie was. Ook het combinatiespel was beter. Ik moet een compliment aan Sparta geven, want het veld is hier fantastisch. Daardoor kun je lekker voetballen, dat is in het Philips Stadion wel iets minder op dit moment. Een puntje van aandacht..."