Den Bosch gaat vol voor stunt tegen Ajax: 'Bij FC Den Bosch gebeurt altijd wat'

Den Bosch gaat vol voor stunt tegen Ajax: 'Bij FC Den Bosch gebeurt altijd wat'

11-01-2023 11:50 Laatste update: 15:25
133

Voor FC Den Bosch is een wedstrijd tegen Ajax altijd memorabel ook vanwege de verhalen die om eerdere ontmoetingen heen hangen. De eerdere overwinningen op de Amsterdammers worden nog steeds gekoesterd in Stadion De Vliert.

16 oktober 1983 zit bij elke fan van de club nog steeds vers in het geheugen. Toen versloeg FC Den Bosch tegenstander Ajax met 3-0 door een hattrick van Wim van der Horst. "De impact van die overwinning is nog altijd groot", vertelt clubicoon Fred van der Hoorn in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Stap een willekeurige kroeg binnen in de stad en de mensen beginnen erover."

Wedden

Meer odds

In vergelijking met die gloriejaren is het nu anders gesteld met FC Den Bosch. De club is inmiddels een vaste waarde in de onderste regionen van de Keuken Kampioen divisie. "Uiteindelijk valt of staat veel met geld", vertelt Van der Hoorn, die na zijn actieve loopbaan lange tijd directeur en ook even trainer was bij de club. "In mijn tijd werkten we met een spelersbudget van 600.000 euro. Daar kom je niet ver mee, kan ik je verzekeren. Ook al bereikten we geregeld de nacompetitie."

De laatste jaren komt FC Den Bosch ook veel in het nieuws vanwege incidenten met de supporters. Ook Van der Hoorn valt dit op. "Bij FC Den Bosch gebeurt altijd wat. Het bewijst dat de club leeft. Maar helaas heeft FC Den Bosch ook een kleine kern die zich geregeld misdraagt. Het is goed dat de vele goede supporters zich hiertegen uitspreken."