Ziekenboeg Ajax overvol: ook Timber en Álvarez ontbreken

LIVE-discussie: Timber en Álvarez nieuwste slachtoffers van griepgolf Ajax

11 januari om 19:54
Laatste update: 11 januari om 21:23

Gerónimo Rulli, Kian Fitz-Jim en Lorenzo Lucca maken woensdag hun basisdebuut voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Trainer Alfred Schreuder moet flink puzzelen doordat ook Edson Álvarez op het laatste moment ziek is geworden.

De Amsterdamse ziekenboeg is overvol. Eerder op de dag werd al bekend dat ook Jurriën Timber is geveld door griep. Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn zijn er ook nog niet bij in De Vliert, nadat zij ook tegen NEC al ontbraken. Verder kampen Brian Brobbey, Florian Grillitsch, Ahmetcan Kaplan, Youri Regeer en Youri Baas met blessures. Daarmee mist Schreuder in totaal tien spelers.

De defensie van Ajax bestaat tegen Den Bosch uit Jorge Sánchez, Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal. Bovendien staat Rulli voor het eerst onder de lat. De Argentijnse wereldkampioen kwam deze maand voor acht miljoen euro over van Villarreal. 

Fitz-Jim viel zondag al in tegen NEC en verschijnt nu aan de aftrap. Hij vormt een middenveld met Kenneth Taylor, die ook nog herstellende is, en Davy Klaassen. Veel meer opties heeft Schreuder niet door de absentie van Álvarez, Berghuis en Kudus.

Voorin krijgt Lucca een kans door de afwezigheid van Kudus en Brobbey, naast Dusan Tadic en Francisco Conceição.

De opstellingen

Ajax: Rulli; Sánchez, Rensch, Bassey, Wijndal; Taylor, Fitz-Jim, Klaassen; Conceição, Lucca, Tadic
FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders, Van Grunsven, Van den Bogert, Maas; Van der Heijden, Halilovic; Hammouti, Verbeek, Ahannach; Konings