Memphis hard op weg naar Atlético Madrid

'Groot nieuws: Memphis maakt seizoen op huurbasis af bij Atlético Madrid'

12 januari om 17:10
Laatste update: 12 januari om 17:10

Memphis Depay is nog slechts één stap verwijderd van een transfer naar Atlético Madrid. Volgens het Spaanse Marca moet de Oranje-international alleen nog door de medische keuring, om vervolgens zijn handtekening onder een contract bij Los Colchoneros te zetten.

Bij FC Barcelona is Memphis op een zijspoor geraakt. Atlético zag hem als een potentiële kandidaat om de naar Chelsea vertrokken João Félix op te volgen. Hoewel de Madrilenen meerdere aanvallers op de lijst hadden, meldt Marca dat Memphis 'de race heeft gewonnen'. De onderhandelingen vorderen naar verluidt in rap tempo. Memphis kan de komende dagen al gepresenteerd worden door Atlético, klinkt het.

Het is onbekend welk bedrag Atlético naar Barcelona gaat overmaken. Geschetst wordt dat een transfer bewust in januari plaatsvindt, zodat de Catalanen geld incasseren voor Memphis, van wie het contract bij Barcelona in juni afloopt. Anders zou de Nederlander transfervrij de deur uitlopen. 

Dat Memphis La Liga-ervaring heeft, is naar verluidt voor Atlético doorslaggevend geweest om voor hem te kiezen. Ook zouden de banden tussen Atlético en Barcelona hersteld zijn, nadat de relaties rondom de transfer van Antoine Griezmann bekoeld waren. De goede relatie ligt naar verluidt ook ten grondslag aan de spoedig verlopen onderhandelingen.

Update: Voetbal International maakt ook melding van de aanstaande transfer van Memphis. Volgens het medium gaat Atlético de aanvaller het restant van het seizoen huren. Dat is in tegenspraak met de Spaanse berichtgeving, waar geschetst werd dat het om een definitieve overgang zou gaan. Aanstaande zomer loopt Memphis bij Barcelona uit zijn contract.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)