LIVE-discussie: Feyenoord begint met basisdebutant aan bekerwedstrijd

LIVE-discussie: Feyenoord begint met basisdebutant aan bekerwedstrijd

12-01-2023 20:12
124

Feyenoord begint donderdagavond met een aantal wijzigingen aan de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. Mats Wieffer maakt zijn basisdebuut voor de Rotterdammers.

Wieffer, die in de zomer overkwam van Excelsior, staat op het middenveld, naast de gebruikelijke namen Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski. Hij neemt de plek in van Lutsharel Geertruida, die op zijn beurt als centrale verdediger speelt. Dat gaat ten koste van Jacob Rasmussen.

Verder wordt Marcos López op de linksbackpositie vervangen door Quillindschy Hartman en is Javairô Dilrosun gepasseerd ten faveure van Alireza Jahanbakhsh. Igor Paixão is fit genoeg om te starten, nadat hij afgelopen weekend tegen FC Utrecht (1-1) nog geblesseerd uitviel.

Bij PEC Zwolle is er een basisplaats voor geboren Rotterdammers Gervane Kastaneer en Melayro Bogarde. Ook Haris Medunjanin en Ryan Thomas staan aan de aftrap. Feyenoord en PEC trappen om 21.00 uur af in De Kuip. Pol van Boekel is de scheidsrechter.

De opstellingen

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Szymanski; Jahanbakhsh, Danilo, Paixao

PEC Zwolle: Hauptmeijer; Van Polen, Kersten, Bogarde, Lagsir; Thomas, Van den Belt, Chirino, Van den Berg, Medunjanin; Kastaneer.