Manchester United heeft te veel voor Antony betaald

'Spraakmakend nieuws: United ziet in te veel voor Antony te hebben betaald'

13 januari om 11:05

Opvallend nieuws uit Engeland: Manchester United ziet in dat er te veel is betaald voor Antony. De Braziliaan kwam afgelopen zomer voor 95 miljoen euro over van Ajax.

Antony stond al op de radar bij United voordat hij naar Ajax vertrok, weet ESPN op basis van bronnen binnen United. Aanvankelijk wilden The Mancunians zestig miljoen euro overmaken naar Amsterdam. Ajax hoefde Antony op dat moment niet te verkopen, waardoor United hoog in de boom moest zitten. De club erkent naar verluidt een halfjaar na de komst van de Braziliaan te veel te hebben betaald.

Toch vond United destijds drie redenen om voor bijna honderd miljoen euro overstag te gaan. Directeur voetbalzaken John Murtough zag dat er op de positie van Antony weinig alternatieven beschikbaar waren, terwijl de clubleiding op Old Trafford gevleid was door de stevige wens van de hoofdrolspeler om naar Manchester te komen. Ten derde concludeerde United dat een buitenspeler van het kaliber Antony een seizoen later alleen maar meer geld zou moeten kosten.

"We hebben betaald voor de speler die we denken dat hij kan worden, niet voor de speler die hij nu is", zegt een bron binnen United tegen ESPN. Antony speelde tot dusver zestien officiële wedstrijden voor United. Daarin scoorde hij vijf keer.