Van de Beek mist restant seizoen door blessure

Persoonlijk drama: Van de Beek rest van het seizoen aan de kant met blessure

13 januari om 14:58
Laatste update: 13 januari om 15:31

Donny van de Beek is het restant van het seizoen uitgeschakeld. Manchester United-manager Erik ten Hag laat weten dat de middenvelder door een blessure in de tweede seizoenshelft niet meer in actie komt.

Van de Beek raakte op 3 januari in het duel met AFC Bournemouth geblesseerd. De middenvelder kwam in botsing met voormalig Feyenoorder Marcos Senesi. Op het persmoment in aanloop naar de stadsderby tegen Manchester City vertelt Ten Hag dat Van de Beek de rest van het seizoen aan de kant staat. Het is onduidelijk met wat voor kwetsuur de voormalig Ajax-speler precies kampt.

"Onze gedachten zijn bij hem. Het is verschrikkelijk wanneer je midden in het seizoen zo'n blessure oploopt", zegt Ten Hag, die ook een lichtpuntje weet te benoemen. "We weten dat zijn knie er op de lange termijn goed uitziet. Hij zal terug zijn voor het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

Het is een seizoen om snel te vergeten voor Van de Beek. In de eerste seizoenshelft was hij door een blessure ook bijna twee maanden uit de roulatie. Vlak voor de WK-break kreeg hij steeds meer minuten van Ten Hag. Tegen Bournemouth begon Van de Beek in de basis, maar sloeg het noodlot nog in de eerste helft toe. Hij probeerde door te spelen, al moest hij in de rust vervangen worden.

In totaal kwam Van de Beek dit seizoen in zeven Premier League-duels in actie. Bij elkaar maakte hij 294 minuten in officiële wedstrijden.