Promes op eigen verzoek afwezig: 'Spartak Moskou gaat akkoord met voorstel'

Promes op eigen verzoek afwezig: 'Spartak Moskou gaat akkoord met voorstel'

14-01-2023 08:09
289

Spartak Moskou heeft Quincy Promes op verzoek van de speler thuisgelaten voor het trainingskamp in de Emiraten. Dat maakt de club bekend. Promes wordt verdacht van poging tot moord en deelname aan een criminele organisatie, drugshandel en huiselijk geweld.

Spartak Moskou is op trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten, die een uitleveringsverdrag met Nederland hebben. Gaat Promes daarheen, dan wordt hij in de boeien geslagen. En dus blijft hij in Rusland.

'Aanvaller Quincy Promes heeft de club vanwege persoonlijke omstandigheden gevraagd om individueel te trainen. De club willigde het verzoek van de speler in', laat Spartak Moskou weten. Promes werd deze week ook gelinkt aan een ripdeal en het betalen van 250.000 euro boete aan een crimineel, hoewel zijn advocaat dat ontkende.

Promes heeft bij Spartak Moskou nog een contract tot de zomer van 2024. De Russische topclub nam hem in de winter van 2021 voor om en nabij de elf miljoen euro over van Ajax. Wordt Promes veroordeeld, dan stoppen de termijnbetalingen richting Ajax.