Aandeel Koopmeiners in recordzege Atalanta, Antwerp verliest mede door Janssen

15-01-2023 20:27 Laatste update: 20:28
9

Atalanta Bergamo heeft zondagavond met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis een monsterzege geboekt. Tegen Salernitana werd het maar liefst 8-2, mede door een goal en assist van de eerstgenoemde Nederlander. Het Nederlands getinte Royal Antwerp heeft juist verloren, in de kraker tegen Union Sint-Gillis.

Atalanta - Salernitana 8-2
Koopmeiners en De Roon begonnen in de basis bij de thuisploeg, Hans Hateboer zat op de bank. Tonny Vilhena stond aan de andere kant in de basis. Het duel tussen Atalanta en Salernitana begon nog gelijkopgaand. Na tien minuten spelen stond het al 1-1, dankzij goals van Ademola Lookman en Boulaye Dia.

Daarna ging het echter hard: zo keek Salernitana bij rust al tegen een 5-1 achterstand aan. Koopmeiner miste een penalty, maar scoorde in de rebound wel. In de tweede helft denderde Atalanta genadeloos door. Het bleef uiteindelijk steken op 8-2. Nog nooit scoorde de ploeg uit het noorden van Italië zo vaak in een competitiewedstrijd.

Union Sint-Gillis - Royal Antwerp 2-0
Ook in deze wedstrijd stonden er genoeg Nederlanders op het veld. Bart Nieuwkoop begon in de basis bij de thuisploeg, Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Vincent Janssen werden ook opgesteld door trainer Mark van Bommel. Bij een overwinning kon Antwerp in punten gelijk komen met nummer twee Union op de ranglijst, maar het omgekeerde gebeurde.

Bij rust keek Antwerp al tegen een 1-0 achterstand aan. De bezoekers waren weliswaar dominant in balbezit, maar Union kreeg meer kansen. Dat resulteerde minder dan een kwartier voor tijd ook nog in de 2-0. Door een ongelukkige handsbal van Janssen ging de bal op de stip en daar maakte middenvelder Teddy Teuma dankbaar gebruik van. Union staat daardoor zes punten voor op Royal Antwerp. De ploeg van Van Bommel is koploper KRC Genk nu uit het zicht verloren. Achtervolger Club Brugge is nu juist genaderd tot vier punten.