Blind: 'Nadat ik had getekend kreeg ik bericht van hem, hij wenste me het beste'

Blind: 'Nadat ik had getekend kreeg ik bericht van hem, hij wenste me het beste'

18-01-2023 07:42
58

Daley Blind heeft contact met Louis van Gaal gehad, nadat hij zijn contract bij Bayern München had getekend. De 32-jarige verdediger is vol lof over de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

Blind is na Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui de vierde Nederlander bij Der Rekordmeister. De Nederlandse invloeden bij Bayern reiken verder, door de successen die Van Gaal in het verleden vierde. "Hij heeft een grote impact gehad op mijn carrière. Hij heeft mij laten debuteren voor Oranje, ik debuteerde onder hem op het WK. Daarna bracht hij me naar Manchester United", zegt Blind over Van Gaal op de clubkanalen van Bayern.

"Ik ben dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor mij", vervolgt de linkspoot. "Ik hoop dat ik hem terug heb betaald met mijn kwaliteiten op het veld. Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje van hem, hij wenste me al het beste toe." Blind stelt geen uitleg nodig te hebben, om aan te geven waarom hij voor Bayern heeft gekozen. "Om deel uit te maken van zo'n grote club is iets waar ik heel trots op ben."