Oud-trainer Gakpo: 'Hij was een verwend jeugdspelertje, net als Obispo en Teze'

Oud-trainer Gakpo: 'Hij was een verwend jeugdspelertje, net als Obispo en Teze'

18-01-2023 18:37
74

Bert Konterman was jarenlang jeugdbondscoach bij de KNVB en zag daar talenten als Cody Gakpo en Jordan Teze voorbijkomen. Vooral eerstgenoemde kon vroeger een beetje een lastpost zijn tijdens de trainingen.

"Ik heb met Gakpo veel strijd gehad bij Oranje Onder-20", vertelt Konterman in gesprek met Voetbal International. "Ik was absoluut niet tevreden over zijn manier van presteren, over hoe zich presenteerde in de groep. Ik miste plezier in zijn spel, ik miste de echte passie om die laatste stap te zetten. Hij was een verwend jeugdspelertje van PSV, net als Armando Obispo en Jordan Teze. Ze zeiden toen zelf ook wel eens dat ze het té goed hadden."

Voor Konterman was het wel een verrassing dat Gakpo uiteindelijk de overstap naar Liverpool zou maken. Ook al had zijn vroegere trainer het wel graag anders zien lopen. "Cody was af en toe een natte scheet, vooral in de omschakeling. Maar hij is echt een kerel geworden. Ik denk wel dat hij zijn transfer iets te vroeg heeft gemaakt. Hij had dit seizoen nog beter had kunnen afmaken bij PSV, om nog wat meer body te krijgen."

Konterman werd in zijn actieve loopbaan als voetballer kampioen met Feyenoord en speelde in het buitenland nog voor Rangers FC. Inmiddels is de vroegere verdediging een opleiding tot timmerman gaan volgen.