Excelsior stopt Volendam en neemt afstand van degradatiezone

20-01-2023 21:54
11

Excelsior heeft de opmars van FC Volendam in de Eredivisie een halt toegeroepen. De Kralingers waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor de bezoekers uit Noord-Holland.

Volendam begon 2023 met zeges op SC Cambuur en RKC Waalwijk, waardoor ook de rode lantaarn werd afgestaan. De ploeg van Wim Jonk reisde dan ook met veel vertrouwen af naar Rotterdam, maar Excelsior bleek bij de les. De Kralingers namen het initiatief en kwamen na achttien minuten, met wat geluk op voorsprong. Doelman Filip Stankovic zat mis bij een hoekschop, waarna Damon Mirani de bal in eigen doel zag gaan: 1-0.

Stankovic beleefde sowieso niet zijn beste avond. Hij met de schrik vrij, nadat hij opnieuw grabbelde. Couhaib Driouech raakte de paal. Excelsior was beter, maar Driouech en Reda Kharchouch lieten Volendam na rust in leven. Uiteindelijk zorgde uitblinker Marouan Azarkan voor opluchting bij de thuisploeg. Hij gooide het duel tien minuten voor tijd in het slot.

Excelsior klimt naar de voorlopig elfde plaats en heeft nu zeven punten meer dan nummer zeventien Volendam.