Eredivisie-flops: drietal stelt teleur in Klassieker, Cambuur ook hofleverancier

Eredivisie-flops: drietal stelt teleur in Klassieker, Cambuur ook hofleverancier

23 januari - 11:00
51

Na een enerverend Eredivisie-weekend met De Klassieker, is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax en Feyenoord zijn allebei vertegenwoordigd, terwijl SC Cambuur de gedeeld hofleverancier is.

Jorge Sánchez (Ajax)
Het begint bijna een gewoonte te worden: ook deze week is Sánchez van de partij in het flopteam van de week. Tegen Feyenoord liet hij weer zien dat hij onzeker is met de bal aan zijn voet. Verdedigend gaat het echter niet veel beter bij de Mexicaan. In De Kuip verloor Sánchez dertien keer een duel, wat bijna net zoveel is als de gehele defensie van Feyenoord (veertien).

Kjell Scherpen (Vitesse)
Met zijn gestopte penalty leek Scherpen uit te kunnen groeien tot de grote held van Vitesse in het Philips Stadion. Het omgekeerde gebeurde echter: de doelman zag er slecht uit bij de openingstreffer van PSV, terwijl hij in de slotfase een oliedomme rode kaart pakte.

Marcus Pedersen (Feyenoord)
De Noor was eigenlijk de enige Feyenoorder die uit de toon viel in De Klassieker. Pedersen kon zich niet goed verweren tegen Dusan Tadic en Steven Bergwijn. Ook viel zijn gebrek aan handelingssnelheid op.

Bas Dost (FC Utrecht)
In de afgelopen vier maanden wist Dost maar één keer het net te vinden voor Utrecht. Tegen FC Twente kon hij daar verandering in brengen, toen hij bij een 1-0 achterstand een goede mogelijkheid kreeg. Dost verzuimde echter om te scoren en speelde buiten dat moment een zwakke en anonieme wedstrijd. De roep om Anastasios Douvikas neemt stevig toe bij de aanhang van Utrecht.

João Virgínia (SC Cambuur)
Tegen Sparta speelde hij een verschrikkelijke wedstrijd. Virgínia zag er heel slecht uit bij de 0-2 van de Rotterdammers, terwijl hij een houdbare penalty ook doorliet. Buiten die momenten oogde hij ook erg onzeker. Dat Virgínia het aan de stok kreeg met zijn teamgenoten én met voorwerpen werd bekogeld door het Cambuur-publiek, zegt alles.

Ximo Navarro (Fortuna Sittard)
De Spanjaard werd in het AFAS Stadion bij vlagen dolgedraaid door Jens Odgaard. Navarro zag er ook niet goed uit bij de eerste en derde goal van AZ, terwijl hij de tweede Alkmaarse treffer op ongelukkige wijze zelf produceerde. De verdediger werd na 62 minuten uit zijn lijden verlost door trainer Julio Velázquez.

Kenneth Taylor (Ajax)
Dat de Oranje-international niet in de beste vorm van zijn leven verkeert is duidelijk. Het valt steeds meer op dat Taylor soms wat lui en laconiek overkomt op het veld. Tegen Feyenoord liet hij daardoor te veel steekjes vallen. De middenvelder zal aan de bak moeten in de komende weken, als hij weer op niveau wil komen.

Thijmen Blokzijl (FC Groningen)
Bij de openingsgoal van rivaal sc Heerenveen ging Blokzijl kinderlijk eenvoudig onder de bal door. Daarnaast speelde hij ook geen overtuigende wedstrijd. Misschien is de vacature die is ontstaan door de exit van Neraysho Kasanwirjo nog te groot voor de nog maar zeventienjarige verdediger.

Damon Mirani (FC Volendam)
De stopper van Volendam maakte tegen Excelsior een wel heel knullig en ongelukkig eigen doelpunt in de achttiende minuut. Daarna wist Mirani dat niet meer goed te maken voor zijn ploeg.

Jari Vlak (FC Emmen)
Doordat Vlak een penalty veroorzaakte, keek Emmen al vroeg tegen een achterstand aan tegen NEC. In het restant van de wedstrijd stelde Vlak ook zwaar teleur met zijn spel.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Dit seizoen is Hoedemakers geen schim van de speler die hij vorig seizoen was. Ook tegen Sparta kwam hij belabberd voor de dag. FC Utrecht zal blij zijn dat ze hem afgelopen zomer niet op konden pikken in Leeuwarden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie