Koeman zoekt vaste Oranje-doelman: 'We hebben niet veel topkeepers, wel voldoende'

Koeman zoekt vaste Oranje-doelman: 'We hebben niet veel topkeepers, wel voldoende'

23-01-2023 13:46
97

Ronald Koeman is voornemens een vaste eerste doelman van het Nederlands elftal te vinden. Onder zijn voorganger Louis van Gaal stonden verschillende keepers onder de lat.

Van Gaal bombardeerde Andries Noppert op het WK tot eerste doelman, terwijl ook Justin Bijlow en Remko Pasveer naar Qatar afreisden. Mark Flekken en Jasper Cillessen overleefden de schifting niet. "Het is duidelijk dat we niet heel veel topkeepers hebben, maar wel voldoende om een keuze te maken voor de drie beste", zegt Koeman op het persmoment bij zijn presentatie.

Keeperstrainer Patrick Lodewijks sprak al met alle potentiële Oranje-sluitposten. "We verzamelen wat er uit de gesprekken komt. Ik wil de drie beste keepers selecteren. Natuurlijk moeten de tweede en derde keeper de eerste helpen, maar er moet ook altijd strijd zijn", aldus Koeman. "We kiezen op basis van de ideeën van Patrick, die heeft er het meeste verstand van."

Koeman is er nog niet uit wie zijn eerste doelman wordt. "Maar het liefst kies ik een vaste eerste keeper. Wie goed is, blijft staan. We willen een keeper waar we vertrouwen in hebben. Dit is een andere positie dan de andere tien. Het is prettig als je een keeper hebt die het goed doet en waarvan iedereen weet dat die de volgende interland weer keept."