'Vertessen gaat op huurbasis vertrekken bij PSV, Overmars grijpt mis'

'Vertessen gaat op huurbasis vertrekken bij PSV, Overmars grijpt mis'

27-01-2023 18:17 Laatste update: 19:19
97

Yorbe Vertessen gaat PSV zo goed als zeker op huurbasis inruilen voor het Belgische Union Sint-Gillis. Dat melden Het Nieuwsblad, het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Marc Overmars gaat dus misgrijpen met Royal Antwerp.

Door de komst van Fábio Silva is Vertessen overbodig geworden bij PSV. Veel Belgische clubs wilden hem wel huren, maar Union lijkt met de aanvaller aan de haal te gaan. Volgens het ED moet er 'iets heel geks' gebeuren, wil de overgang niet doorgaan. 

PSV gaat Vertessen voor een half jaar verhuren, waarna er in Eindhoven een ontwikkelingsgesprek plaats zal vinden. Vertessen wil zelf nog steeds erg graag slagen bij PSV. De Belgische jeugdinternational moet Dante Vanzeir gaan opvolgen bij het ambitieuze Union. Vanzeir staat namelijk voor een transfer naar de MLS.

Ook het Antwerp van Overmars en Mark van Bommel was in de markt, net als RSC Anderlecht. De keuze van Vertessen is dus gevallen op Union, de nummer twee van de Belgische competitie. In de Eredivisie staat Vertessen nog droog dit seizoen, maar in de Europa League kwam hij wel tot twee goals voor PSV.