Gullit ziet Kluivert wel bij Ajax: 'Die zit gewoon thuis, is een échte Ajacied'

Gullit ziet Kluivert wel bij Ajax: 'Die zit gewoon thuis, is een échte Ajacied'

27-01-2023 23:59 Laatste update: 28-01-2023 00:40
170

Ruud Gullit vraagt zich af of Patrick Kluivert misschien een rol kan gaan vervullen bij Ajax. De oud-spits van de Amsterdammers was na zijn carrière als speler onder meer technisch directeur bij Paris Saint-Germain en ook assistent-trainer van Louis van Gaal bij Oranje.

Bij de nabeschouwing op Ziggo Sport van de FA Cup-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal (1-0) wordt Gullit ingebeld. "Ik heb even zitten nadenken over Ajax. Patrick Kluivert zit ook gewoon thuis. Hij is technisch directeur geweest bij Paris Saint-Germain en hij is assistent geweest van Van Gaal. Die zit gewoon thuis. Hij is een échte Ajacied, dus Van Halst, is dat niet wat voor Ajax?"

Collega-analist Jan van Halst kan zich vinden in de woorden van Gullit, maar voorziet voor Kluivert alleen een rol in het technisch hart van Ajax. "Ja, maar alleen voor technische zaken. Als je bij Ajax trainer wordt, moet je ervaring hebben op het hoogste niveau."

Van Halst is van mening dat de Amsterdammers PSV één stap voor hadden moeten zijn. "Ik had Earnest Stewart wel bij Ajax willen zien. Ik dacht dat hij in de Verenigde Staten wilde blijven, maar Marcel Brands heeft hem toch weten te overtuigen. Hij heeft echt een goed track record."