Cambuur zet vaart achter spitsenzoektocht en test oude Eredivisie-bekende

Cambuur zet vaart achter spitsenzoektocht en test oude Eredivisie-bekende

30-01-2023 11:28 Laatste update: 14:25
14

Björn Johnsen wordt mogelijk de nieuwe spits bij SC Cambuur. De Amerikaanse spits, die ook over een Noors paspoort beschikt, heeft een Eredivisie-verleden bij ADO Den Haag en AZ.

Johnsen zit sinds begin dit kalenderjaar zonder club, doordat zijn contract bij CF Montréal niet verlengd werd. De spits heeft zijn jawoord gegeven aan Cambuur, maar moet nog worden getest. Is Johnsens fysieke staat naar tevredenheid, dan mag hij tekenen.

Wedden

Meer odds

In 2017 streek de inmiddels 31-jarige Johnsen neer bij ADO. De spits noteerde in zijn eerste Eredivisie-seizoen negentien treffers, wat hem een transfer naar AZ opleverde. Hoewel hij in Alkmaar niet slaagde, kwam hij bij AZ nog tot zeven doelpunten in 26 officiële optredens. Na zijn periode in Nederland speelde hij voor Rosenborg BK, Ulsan Hyundai en Montréal. Een jaar geleden speelde hij voor het laatst een officieel duel.

Cambuur versterkte zich eerder deze transferperiode al met Ben Rienstra, Navarone Foor en Mimoun Mahi. Spits Tom Boere vertrok naar NAC Breda.