Leeds United vergroot Amerikaanse enclave door deal met Juventus

Leeds United vergroot Amerikaanse enclave door deal met Juventus

31-01-2023 09:00 Laatste update: 12:00
27

Weston McKennie wordt tijdelijk speler van Leeds United. De middenvelder uit de Verenigde Staten komt over van Juventus. Hij is naast Brenden Aaronson, Tyler Adams en trainer Jesse March de vierde Amerikaan bij de Engelse club.

McKennie stond sinds 2021 onder contract in Italië en speelde 96 duels voor die club. De middenvelder wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd door Juventus. Aan het einde van zijn periode in Engeland kan hij definitief worden overgenomen door Leeds. Met de huurovereenkomst zou een bedrag van 1,2 miljoen euro gemoeid zijn. McKennie speelde eerder voor FC Dallas en Schalke 04.

Na Georginio Rutter en Max Wöber is McKennie de derde versterking van deze transferperiode. Leeds staat op dit moment op de vijftiende plaats in de Premier League. Aanstaande zondag kan McKennie zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. Leeds United speelt dan een uitwedstrijd tegen Nottingham Forest. Juventus heeft weinig zicht op Europees voetbal, aangezien de club vijftien punten in mindering kreeg.