Marokkaans WK-uitblinker Ounahi wilde naar Ajax: 'Er waren geen middelen'

Marokkaans WK-uitblinker Ounahi wilde naar Ajax: 'Er waren geen middelen'

3 februari - 21:14 Laatste update: 21:19
142

Volgens Wesley Sneijder wilde Azzedine Ounahi de afgelopen transferperiode de overstap maken naar Ajax. De middenvelder, die enorm veel indruk maakte met Marokko op het WK in Qatar, stapte uiteindelijk over van Angers naar Olympique Marseille. 

Sneijder laat vrijdagavond bij Veronica Offside weten onlangs een onderonsje te hebben gehad met Ajax-directeur Edwin van der Sar tijdens het duel met FC Den Bosch begin januari. Daar liet hij de naam van Ounahi vallen, die zelf wel oren had naar een overstap naar de Eredivisie. "Daar heb ik nog met Van der Sar over gesproken. Die konden ze overnemen. Die jongen wilde graag naar Ajax ook."

Van der Sar hapte uiteindelijk niet toe, waarna Ounahi een binnenlandse transfer maakte. "Maar ja er was niks", zo legt Sneijder uit. "Er waren geen middelen. Dan moesten er eerst spelers weg en dat ging niet."

De 22-jarige Ounahi was een van de grote sterren bij Marokko, dat in Qatar tot de halve finale reikte. Daarin was Frankrijk uiteindelijk te sterk. Hij speelde alle zeven wedstrijden en zette samen met Sofyan Amrabat de lijnen uit op het Marokkaanse middenveld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie