Derde puntverlies op een rij: Sparta komt niet tot scoren op bezoek bij Fortuna

Derde puntverlies op een rij: Sparta komt niet tot scoren op bezoek bij Fortuna

3 februari - 21:57 Laatste update: 3 februari - 21:57
123

Sparta Rotterdam is vrijdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard niet verder gekomen dan 0-0. Het is het derde gelijkspel op rij voor de Rotterdammers, die er samen met Fortuna allesbehalve een spektakelstuk van maakten.

Sparta doet het met een zesde plek in de Eredivisie nog altijd ver boven alle verwachtingen. Toch lijkt er de laatste weken een beetje de klad in te zijn gekomen. Na een 0-0 tegen RKC Waalwijk en een 1-1 gelijkspel tegen NEC, had de ploeg van Maurice Steijn ook tegen Fortuna veel moeite om tot kansen te komen. 

Fortuna, dat de afgelopen twee duels won, begon uitstekend. De Limburgers brachten veel energie op het veld en dat resulteerde de eerste tien minuten al in een aantal kansen. Na ongeveer een halfuur spelen nam Sparta het initiatief. Gevaarlijk werd het echter niet. 

Ook in de tweede werd er nauwelijks gevaar gesticht voor beide goals. Fortuna was na ruim een uur spelen nog het dichtst bij de openingstreffer. Sparta-doelman Nick Olij, net uitgeroepen tot Speler van de Maand, beging een grote fout door een schot van ver los te laten. Adil Auassar kon echter redding brengen. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Sparta blijft zesde, Fortuna staat nu elfde en heeft evenveel punten als NEC (23).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie