'Serieuze problemen' bij FC Groningen: 'Het is vijf seconden voor twaalf'

'Serieuze problemen' bij FC Groningen: 'Het is vijf seconden voor twaalf'

04-02-2023 11:16 Laatste update: 11:29
56

Hans Nijland, voormalig algemeen directeur bij FC Groningen, stelt dat de noodklok luidt bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Hij durft nog niet uit te spreken of De Trots van het Noorden daadwerkelijk gaat degraderen.

"De problemen zijn momenteel bijzonder serieus", steekt Nijland in gesprek met Voetbal International van wal. In het nieuwe kalenderjaar werd er nog geen duel gewonnen. "Het is daardoor geen vijf voor twaalf, maar vijf seconden voor twaalf. Bovendien vind ik het heel moeilijk de kwaliteit van de huidige selectie te beoordelen, want veel van de nieuwe spelers die zijn aangetrokken ken ik niet. Tegen FC Volendam vond ik ze geen bijster goede indruk maken, maar het is nog te vroeg voor een hard oordeel."

Wedden

Meer odds

In Groningen moet het besef doordringen dat degradatievoetbal andere dingen vergt dan technisch voetbal, aldus Nijland. "Het is meer een kwestie van bikkelen, beuken, Jan pak de leuning. Geen slap gedoe, wegroeien die ballen, vrouwen en kinderen eerst. Dat moet iedereen heel snel gaan beseffen, want het lijntje is erg dun geworden."